C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Memories ..
Aug 28, 2013 • 7:18 AM • 0 comments


Assalamualaikum to all muslim , memori ya memori .. Allah SWT telah memberikan kita satu anugerah yang paling besar iaitu otak .. semua mahluk Allah SWT ada otak tetapi kita manusia sahaja yang dikurniakan akal fikiran untuk berfikir . Mungkin , memori silam masih 'SAVE' di dalam pemikiran kita atau mungkin ia sudah di 'DELETE' dalam memori kita .. Menurut pemahaman para filosof Islam akal mengandung arti daya untuk memperoleh pengetahuan, membuat seseorang dapat membedakan antara dirinya dengan benda lain dan antara benda-benda satu dari yang lain. Di samping memiliki kemampuan yang bersifat konkrit, ala dapat mengabstrakkan benda-benda yang dianggap panca indra, atau benda-benda konkrit bahkan membedakan antara kebaikan dan keburukan atau mempunyai fungsi moral. Aim Fathia tulis post ni , ialah Fathia nak menekankan bab PERCINTAAN durjana yang kian membanjiri era ini (non-halal relationship) . Allah SWT sering memberikan ujian sama ada berat mahupun ringan . Bagi pemuda-perempuan yang berdarah muda akan mencari pasangan (cinta monyet) sebab bagi remaja deria rasa ataupun tarikan mereka lebih kuat berbanding dewasa . Sering kita lihat kadar andartu atau bujang terlajak semakin meningkat dari semasa ke semasa . Ergh , boring pulak bila sentuh isu globalisasi -.- . Sebab utama isu ini terjadi adalah cinta monyet , eh jangan ingat cinta monyet ni easy measy nak forget forgot okay . Seriusly , Allah SWT mmg sengaja menguji perasaan kita . You know what , apabila kita frust ingatkah kita pada Allah SWT ? Bersalahkah kita kepada Allah SWT ? Bersyukurkah kita kepada Allah SWT ? So , take this issue seriusly . If bercinta tahap gaban pun tetapi jodoh hang kat orang lain .... Who know ? Him always know the best for us as His servant :) . Back to our story morry , cerita pasal memori ni Fathia nak tekankan bahawa jangan dikenang kisah yang makin kita fikirkan makin hati sakit , jiwa merana and etc ... Kita seharusnya berusaha untuk maju kehadapan bukannya hanya bergantung dengan kenangan bersama Si Dia . Mungkinkah dia masih mengingati kita or kita hanya bertepuk sebelah tangan ? Tepuk dada tanya selera ... Okay try satu tricks yang Fathia cipta . First , pejamkan mata .. tenangkan fikiran .. in a few minute cuba kita ingat balik kenangan kita ketika berumur 3 tahun .. ada tak ? hmm ... Fathia rasa mungkin kita tidak akan ingat .. kan ? Tujuan experiment  ni adalah untuk kita sedar bahawa masa berlalu ke hadapan bukannya ke belakang .. So move on .. People say ' The moment have ended but the memories last forever' .. really ? NAY ! I don't think so ... Some say ' Sometimes you will never know the true values of a moment until it become a memory' benar memang seseorang tu takkan menghargai apa yang ada pada dia sekarang , bila da tua bru teringat kenangan lama .. HAHAHA .. Memang sukar untuk melupakan memori lama tetapi lebih baik melupakan daripada mengingati . So , sampai di sini sahaja , Fathia nak mohon dari hujung rambut hingga hujung kaki .. Salah dan silap Fathia mohon maaf ... Wasalamualaikum w.b.t .... Syukran Jazilan .. Senyum itu penawar , dengan senyum juga kita dapat pahala free of charge .. Jadi senyumlah selagi mampu tetapi haruslah ikhlas dari lubuk hati .... : D



PASTFUTURE
THE OWNER WHO SUPER CUTE~
Hey yow .. opss Assalamualaikum for muslim, so well hmm welcome . sorry but I'm kinda shy gurl ~ sometimes not but whatever . I just wanna say HAI then smile :)

GIVE ME YOUR WORDS;


" Change with yours "

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Naluri
  • Zikrullah
  • Islam dalam konsep Tasawwur Islam
  • Warkah buat dirimu , wahai sahabat :)
  • Cinta :)
  • ayat-ayat yg romantis...meyh...♥ (part ONE)